PHP time limit verhogen

Soms kan het erg lang duren voordat het importeren van producten klaar is, dit terwijl de 'WP_MEMORY_LIMIT' voldoende is. De oorzaak kan liggen in de PHP timelimit. Als deze te hoog is - oftewel teveel seconden - kan een import te lang duren waar de PHP een timeout geeft.

Je kunt de PHP timelimit op verschillende manieren aanpassen in WordPress zonder contact op te hoeven nemen met je hosting provider. Onderstaand lichten we een aantal opties toe.

wp-config.php

Om dit te doen dien je onderstaande code toe te voegen aan de wp-config.php. Je vindt dit bestand in de hoofdmap van je WordPress website.

max_execution_time = 600;

.htaccess

Om dit te doen dien je onderstaande code toe te voegen aan de .hataccess. Je vindt dit bestand in de hoofdmap van je WordPress website.

max_execution 600

PHP.ini

Als je toegang hebt tot je PHP.ini bestand, kun je onderstaande code toevoegen.

set_time_limit(3000);

Klaar!

Heb je de PHP timelimit aangepast, maar ervaar je nog steeds problemen? Neem contact met ons op via support@woosa.nl of 020 - 225 19 80.