Installatie via de FTP-server

Om de plugin te kunnen installeren via de FTP-server, zal het gedownloade zip-bestand eerst uitgepakt moeten worden.

Gebruik je MacOS? Dan kun je eenvoudig dubbel klikken op het zip-bestand, waarna deze automatisch wordt uigepakt. Gebruik je Windows? Dan kun je een programma als WinRAR gebruiken om het zip-bestand uit te pakken.

Stappen

1. Login op je FTP-server en ga naar /wp-content/plugins/
  2. Sleep de uitgepakte map - in dit voorbeeld 'woosa-bol' - naar de plugins map op je FTP-server
  3. Is de plugin volledig geupload naar je FTP-server? Ga dan naar de backend van je WordPress website en klik op Plugins
  4. Zoek de plugin die je zojuist geïnstalleerd hebt - in dit voorbeeld 'Bol.com for WooCommerce' - en klik op Activeer

Klaar!

Heb je de plugin geïnstalleerd en geactiveerd? Dan kun je van start met de configuratie van de plugin.