cURL connection timeout oplossen

In dit artikel leggen we je meer uit over het oplossen van onderstaande error meldingen:

- cURL error 28: Connection timed out after X milliseconds
- cURL error 28: operation time out after X milliseconds with 0 out of 0 bytes received

In de meeste gevallen is het probleem gerelateerd aan de server. Het wordt eigenlijk nooit veroorzaakt door een plugin of thema in WordPress.

Wat is cURL?

CURL is een command-line programma voor het verkrijgen of verzenden van bestanden en data.

Aangezien cURL libcurl gebruikt, ondersteunt het een reeks veelgebruikte internetprotocollen, waaronder (momenteel) HTTP, HTTPS, FTP, FTPS, SCP, SFTP, TFTP, LDAP, DAP, DICT, TELNET, FILE, IMAP, POP3, SMTP en RTSP (de laatste vier alleen in versies nieuwer dan 7.20.0 of 9 februari 2010).

CURL ondersteunt HTTPS en voert standaard SSL-certificaatverificatie uit wanneer een veilig protocol zoals HTTPS wordt gespecificeerd. Wanneer cURL verbinding maakt met een externe server via HTTPS, zal het het certificaat van de externe server verkrijgen en vervolgens de geldigheid van de externe server vergelijken met zijn CA-certificaat om er zeker van te zijn dat de externe server de server is die hij beweert te zijn.

cURL wordt onder andere gebruikt door de bol.com API, aangezien hier privacy gevoelige informatie gedeeld wordt over een HTTPS connectie. Daarom vereist bol.com ook een minimale cURL versie.

Hoe los je het op?

Begin met het updaten van WordPress naar de meest recente versie, mits je dit nog niet had gedaan.

Mocht na het updaten van WordPress het probleem zich nog steeds voordoen, contacteer dan je hosting provider en vraag ze te kijken naar de volgende parameters:
  • Zorg dat de server de meest recente cURL versie gebruikt
  • Probeer op serverniveau de 'WP_MEMORY_LIMIT' te verhogen
  • Controleer of de hosting provider gebruik maakt van een 'openDNS'
  • Controleer of de hosting provider een limiet op het uitvoeren van cronjobs heeft gezet
  • Controleer of de hosting provider een firewall gebruikt, welke een cURL request blokkeert

Hulp nodig?

Kom je er niet uit met je hosting provider of heb je aanvullende vragen over de cURL error, neem dan contact met ons op via 020 - 225 19 80 of support@woosa.nl.