Producten samenvoegen

Met de 'Van der Meer for WooCommerce' plugin is het sinds versie 1.0.6 mogelijk om product variaties aan te maken. Hier mee voeg je meerdere producten samen tot 1 product met variatie keuze. Denk bijvoorbeeld aan een zak honden voer van 200 gram, 1 kilo en 5 kilo. Door het samen voegen van deze producten heb je op je webshop het product staan waar je klant het gewenste gewicht kan selecteren.

Stap 1:

Ga naar de Instellingen van de 'Van der Meer for WooCommerce' plugin en klik op Merge Products.

Stap 2:

Wanneer je reeds producten geïmporteerd heb, krijg je een overzicht te zien van de mogelijke variaties. Wanneer er geen variaties gevonden zijn, zie je de melding 'No variations found!' staan.

Stap 3:

Op de Merge Products pagina heb je een aantal opties voor het samenvoegen van producten:
Merge - Met deze knop worden alle geselecteerde variaties samen gevoegd tot een enkele product op je webshop.Add Variations - Met deze knop kun je nieuwe variaties toevoegen.Unselect all variations / Select all variations - Met deze knop kun je alle variaties deselecteren of alle variaties selecteren.

Stap 4:

Wanneer je op Add Variations klikt, krijg je een pop-up scherm te zien waar je variaties kan toevoegen.

Bij Parent Product zoek je het hoofd product op. Aan de hand van de ingevulde gegevens bij Parent Product kun je Variations toevoegen. Als je bijvoorbeeld een product van Antos als Parent Product hebt staan en je klikt in het lege veld bij Variations, dan worden de Antos producten voor je voor geselecteerd. Je hoeft dan alleen nog het product de specificeren dat je wilt koppelen. Uiteraard kun je in de lijst door scrollen voor ook andere merken en type producten.

Stap 5:

Klik op Merge om de producten samen te voegen. Zodra je hier op geklikt hebt, wordt het samenvoegen proces gestart en krijg je een progressie bar te zien.

De progressie bar wordt niet real-time getoond. Om de meest recente progressie status te zien, zul je de pagina moeten verversen of van pagina te wisselen.

Stap 6:

Het kan soms voorkomen dat het samenvoegen proces vast komt te zitten. In deze gevallen kun je het samenvoeg proces stoppen.

Klik op Click here om het samenvoeg proces te resetten.

Stap 7:

Wanneer het samenvoegen van de producten voltooid is, kun je de producten met product variaties in je overzicht herkennen aan de prijs-range die weer gegeven wordt.

Stap 8:

Wanneer je het product opent, dan zie je in de Product Data dat het product een 'Variable product' is. Als je de Van der Meer tab opent, zul je er sub-producten in aan treffen met elk een eigen EAN code van het oorspronkelijke product.

Stap 9:

Om de prijs of product informatie aan te passen van een product variatie, kun je op de tab Variations klikken.

Vervolgens zie je aan de rechterzijde op het product regel klikken (bijvoorbeeld #12345 1,2KG) om de product specificaties te zien.

Stap 10:

Vervolgens kun je van de betreffende product variatie de gegevens aanpassen zoals de prijs, voorraad aantal en gewicht. Indien de verzendkosten of belasting klasse afwijkt van het hoofd product, kun je dit hier ook aanpassen.