Configuratie van Plug&Pay instellingen

Om de Plug&Pay WooCommerce plugin te kunnen gebruiken moet deze geconfigureerd worden. De instellingen voor de plugin vind je in het hoofdmenu onder WooCommerce > Instellingen > tabblad Plug&Pay.

Algemeen

In de Algemene instellingen kun je de API activeren en de plugin autoriseren. Hier onder worden de instellingen beschreven.

API Key en Email
Je schaft bij Woosa een licentie aan voor het gebruik van de Plug&Pay WooCommerce plugin, onbeperkt plugin support en updates. Deze licentie dien je in te vullen in de plugin-instellingen, zodat alle functionaliteiten goed werken. Dit doe je als volgt:

1. Je Woosa licentiecode begint altijd met wc_. Kopieer deze code naar het veld API Sleutel.
  2. Het API Email is het e-mailadres waarmee je bij Woosa geregistreerd bent, vul deze in onder API Email.
  3. Klik vervolgens op Wijzigingen opslaan. Je licentiestatus veranderd naar Actief, indien de status op Inactief blijft staan, controleer je licentie dan via de Mijn account omgeving op de website van Woosa.

Plug & Pay Autorisatie
Voor het koppelen van jouw WooCommerce webshop aan jouw Plug&Pay account, hebben we een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Dit is de zelfde gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je op Plug & Pay aanmeld.

Vervolgens kun je de Checkout Redirect invullen. Dit is de pagina waar de klanten naar toe worden gestuurd nadat de betaling is voltooid.*

Vul in het veld voor Winkelwagen URL de URL in waar je klanten hun winkelwagen kunnen bekijken. Let op: Werk dit alleen bij als je de URL in je WooCommerce instellingen hebt aangepast.*

*Wanneer dit aangepast wordt, is het nodig om de Plug&Pay plugin opnieuw te autoriseren.

Belastingen

In de Belasting instellingen kun je de standaard BTW tarief instellen en de verzendkosten.

BTW
Het tarief dat hier ingesteld wordt is zichtbaar in de WooCommerce > Belastingen > Plug &Pay tarief. Vul in het Tarief veld het BTW percentage in dat je wilt toepassen. Het standaard BTW tarief is in Nederland 21%.

Verzending
In het veld Kosten kun je de verzendkosten invullen die je wilt toepassen voor het verzenden van de bestelling.

Wanneer je bij Verzending de verzendkosten hebt ingesteld, ga je naar Verzending > Zone > Verzendmethoden. Selecteer de verzendmethode die je gebruikt en stel dezelfde waarde in op "Plug&Pay" verzendkosten en zorg ervoor dat de waarde in het veld Kosten 0 is.