Configuratie van je Plug&Pay account

Instellingen zoals bedrijfsprofiel ed. ten behoeve van de email communicatie welke vanuit Plug&Pay wordt verzonden.

Om je Plug & Pay account te configureren kun je aanmelden via admin.plugandpay.nl

Bedrijfsgegevens

Ga naar Account > Instellingen om je bedrijfsgegevens in te vullen. Hier onder vind je een overzicht van de gegevens die je kunt invullen.

Algemeen
Instelling
Beschrijving
Gegevens
Hier kun je jouw bedrijfsgegevens invullen. Denk hierbij aan: winkelnaam, bedrijfsnaam, website, adres, telefoonnummer, BTW-nummer, IBAM en KvK-nummer. Ook kun je hier invullen op welk e-mailadres jij de notificaties van Plug & Pay wil ontvangen.
Inloggegevens
Hier kun je aanpassen met welk e-mailadres je inlogt. Daarnaast kun je hier je wachtwoord wijzigen. Je kunt hier ook je weergave-naam invullen.
Betalingen
Hier kunnen de Mollie gegevens worden ingevoerd die nodig zijn om de betalingen mogelijk te maken. Je kunt hier de Test API-key en Live API-key invullen. Ook kun je hier je volledige Plug & Pay op testmodus zetten, waardoor je je checkouts kunt testen.

Heb je nog geen account bij Mollie? Maak deze dan eerst gratis aan.
Algemene Voorwaarden
Hier kunnen de algemene voorwaarden worden geüpload. Deze verschijnen dan op de checkout pagina.
Domeinnaam
Wil je niet werken met het plugandpay.nl subdomein? Dan kun je hier een eigen (sub)domein invullen. Na het invullen van een eigen (sub)domein, zie je de DNS-gegevens die je moet doorvoeren. Deze DNS-gegevens moet je vervolgens doorvoeren bij jouw domeinbeheerder. Zodra de DNS-wijzigingen correct zijn doorgevoerd en actief zijn, kun je het schuifje omzetten naar 'Actief'. Vanaf dat moment zal jouw Plug & Pay omgeving onder jouw eigen (sub)domein beschikbaar zijn.
Voorkeuren
Op deze pagina kun je een aantal opties instellen die bij het aanmaken van nieuwe checkouts standaard ingevuld zullen worden. Ook kun je hier Algemene kenmerken van de shop invullen.

Emails
Instelling
Beschrijving
Instellingen
Bij de instellingen voor e-mails kun je aangeven of je wil dat de factuurmails voor automatische incasso's worden uitgeschakeld. Ook kun je aangeven of je de factuurmails voor nieuwe bestellingen wil uitschakelen.

Hier kun je ook het e-mailadres veranderen waar alle e-mails vanuit Plug & Pay mee verstuurd worden.
Templates
Hier kun je de tekst aanpassen van alle e-mails die verstuurd worden vanuit jouw Plug & Pay.
Variabelen
Je kunt variabelen toevoegen aan mails en bijvoorbeeld de voornaam van de klant in de e-mail zetten. Welke variabelen je kunt gebruiken kun je hier vinden.

Koppelingen
Instelling
Beschrijving
Webhooks
Lees voor de webhooks de volgende handleiding: Een webhook instellen in Plug & Pay.
Analytics
In Plug & Pay kun je de statistieken meten door middel van Google Analytics en de Facebook Pixel. Voeg hier je Google UA tracking code en je Facebook Pixel toe om dit te meten.

Koppel Mollie aan Plug & Pay

Om je Mollie account te koppelen aan je Plug & Pay heb je de API Keys nodig van Mollie. Log in op de website van Mollie en ga in het menu naar Developers > API-keys.

Je vindt hier een Live API-key en een Test API-key. Vul deze API-keys in bij Plug & Pay bij Instellingen > Betalingen.

Checkout aanmaken

Om de producten vanuit je WooCommerce daadwerkelijk te kunnen verkopen via Plug & Pay heb je een checkout pagina nodig. Voordat je de Checkout kunt aanmaken, moet er eerst een Dummy product worden aangemaakt waarop de Checkout gekoppeld wordt.

Ga hier voor in je Plug & Pay account naar Producten en klik op 'Product Aanmaken' of rechtsboven op de pagina op + Product toevoegen'.
Vul in het veld Naam het product naam in. Dat is in dit geval Dummy. Klik vervolgens op Opslaan.

Vervolgens krijg je een pagina te zien met de Product informatie. Zet bij Eigenschappen de Fysieke Product op Aan. Ga hier na naar het tabblad Geavanceerd en leeg het SKU veld. Klik hier na op Wijzingen opslaan.

Nu kan de Checkout worden aangemaakt. Klik in het navigatie menu op Checkouts. Op de pagina dat zich opent kun je op 'Checkout Aanmaken' klikken of rechtsboven op '+ Checkout toevoegen' klikken.

Vul in het popup scherm een naam in voor de checkout, bijvoorbeeld: Generic.
Kies hier na het Dummy product en klik op Opslaan.

Checkout testen

Bij Instellingen > Betalingen kun je je Plug & Pay op testmodus zetten. Als jouw Plug & Pay op testmodus staat, kun je jouw checkout pagina doorlopen zonder daadwerkelijk zelf een betaling te moeten doen. Doe dit, zodat je zeker weet dat de checkout pagina klopt!

Let op: Als je de testmodus inschakelt, geldt dit voor alle checkouts. Je kunt op dit moment dus niet één checkout actief hebben staan, terwijl een andere checkout in testmodus staat. Zet je account dus niet op testmodus als je bij een andere checkout betalingen ontvangt.