Configuratie van instellingen

Om de bol.com WooCommerce plugin te kunnen gebruiken moet deze geconfigureerd worden. De instellingen voor de plugin vind je in het hoofdmenu onder bol.com > Instellingen.

Algemeen

Er zijn een aantal instellingen die betrekking hebben op het product. In de plugin kun je de meest gebruikte waarden configureren, welke je op productniveau kunt overschrijven.

Ga naar bol.com > Instellingen > en klik op het tabblad Algemeen

Type
Waarde
Toelichting
EAN bron
1) Standaard
2) Gebruik een specifiek extra veld (ook wel bekend als Custom Field)
3) Gebruik de product SKU
Je kunt aangeven waar we de EAN code vandaan kunnen halen, mits deze al is opgeslagen in je webshop
Gebruik WooCommerce prijs
Aanvinken om toe te passen
Gebruik de WooCommerce prijs met eventuele marge (bedrag of percentage)
Verzendkosten (€)
Getal
Verzendkosten worden bij de prijs opgeteld
Voorraad beheerd door
1) Retailer
2) bol.com
Leidend in voorraadbeheer
Bezorgtijd
Dropdown-keuze
Leverbelofte
Verzending door
1) Retailer
2) bol.com (LVB)
Selecteer door wie de producten geleverd moeten worden
Conditie
1) Nieuw
2) Zo goed als nieuw
3) Goed
4) Voldoende
5) Moderate
Conditie van het product
Adres-formaat
1) Huisnummer Straat
2) Straat huisnummer
Geef aan hoe het adres geïmporteerd moet worden.

Accounts

Voor het koppelen van jouw WooCommerce webshop aan jouw bol.com verkoopaccount, hebben we een Client ID en Client Secret nodig. Deze dien je zelf aan te maken in jouw bol.com verkoopaccount. Hoe je dit doet?

1. Log in op het verkoopaccount van bol.com
  2. Klik rechtsboven op je bedrijfsnaam en vervolgens op Instellingen
  3. Klik onder Diensten op API instellingen
  4. Klik onder Client credentials op Aanmaken
  5. Vul een willekeurige naam in en klik op Ja, voeg toe
  6. Het Client ID is direct zichtbaar, kopieer deze naar het Client ID veld in de instellingen van de bol.com plugin
  7. De Client Secret kun je zien door op Toon Secret te klikken, kopieer deze naar het Client Secret veld in de instellingen van de bol.com plugin
  8. Klik vervolgens op Sla wijzigingen op. Indien de status op Niet geautoriseerd blijft staan, klik op Klik om te autoriseren.

Tools

Om zo goed mogelijk te kunnen werken met de bol.com WooCommerce plugin, hebben we een aantal handige tools toegevoegd.

• Clear cache
    Worden wijzigingen niet doorgevoerd? Probeer dan de cache te legen.
  • Clear background process
    Als processen zoals het importeren van bestellingen, retouren en facturen blijven hangen kun je de processen resetten.
  • Reset cron jobs
    Als acties zoals het updaten van bestellingen, retouren, facturen en producten blijven hangen kun je deze resetten.

License

Je schaft bij Woosa een licentie aan voor het gebruik van de bol.com WooCommerce plugin, onbeperkt support en updates. Deze licentie dien je in te vullen in de plugin-instellingen, zodat alle functionaliteiten goed werken. Dit doe je als volgt:

1. Je Woosa licentiecode begint altijd met wc_. Kopieer deze code naar het veld API licentiecode.
  2. Het API e-mailadres is het e-mailadres waarmee je bij Woosa geregistreerd bent, vul deze in onder API e-mailadres.
  3. Klik vervolgens op Wijzigingen opslaan. Je licentiestatus veranderd naar Actief, indien de status op Inactief blijft staan, controleer je licentie dan via de Mijn account omgeving op de website van Woosa.

Kom je er niet uit?

Lukt het je niet om de bol.com plugin correct te configureren of heb je aanvullende vragen over de instellingen? Neem dan contact met ons op via 020 - 225 19 80 of via support@woosa.nl.