Checkout pagina aanmaken

Om de producten vanuit je WooCommerce daadwerkelijk te kunnen verkopen via Plug & Pay heb je een checkout pagina nodig. Voordat je de Checkout kunt aanmaken, moet er eerst een Dummy product worden aangemaakt waarop de Checkout gekoppeld wordt.

Ga hier voor in je Plug & Pay account naar Producten en klik op 'Product Aanmaken' of rechtsboven op de pagina op + Product toevoegen'.
Vul in het veld Naam het product naam in. Dat is in dit geval Dummy. Klik vervolgens op Opslaan.

Vervolgens krijg je een pagina te zien met de Product informatie. Zet bij Eigenschappen de Fysieke Product op Aan. Ga hier na naar het tabblad Geavanceerd en leeg het SKU veld. Klik hier na op Wijzingen opslaan.

Nu kan de Checkout worden aangemaakt. Klik in het navigatie menu op Checkouts. Op de pagina dat zich opent kun je op 'Checkout Aanmaken' klikken of rechtsboven op '+ Checkout toevoegen' klikken.

Vul in het popup scherm een naam in voor de checkout, bijvoorbeeld: Generic.
Kies hier na het Dummy product en klik op Opslaan.

Checkout testen

Bij Instellingen > Betalingen kun je je Plug & Pay op testmodus zetten. Als jouw Plug & Pay op testmodus staat, kun je jouw checkout pagina doorlopen zonder daadwerkelijk zelf een betaling te moeten doen. Doe dit, zodat je zeker weet dat de checkout pagina klopt!

Let op: Als je de testmodus inschakelt, geldt dit voor alle checkouts. Je kunt op dit moment dus niet één checkout actief hebben staan, terwijl een andere checkout in testmodus staat. Zet je account dus niet op testmodus als je bij een andere checkout betalingen ontvangt.